Beauty routine vs Beauty rituals

SCHOONHEIDSRITUELEN VERSUS SCHOONHEIDSROUTINES – BETERE HUIDVERZORGING RESULTAAT UIT EEN VERANDERING IN INTENTIE EN AANDACHT
Schoonheidsrituelen versus schoonheidsroutines – betere huidverzorging is het resultaat van een verandering in intentie en aandacht
Woorden hebben kracht, en soms moeten we even nadenken over hoe we ze gebruiken om onze geleefde ervaring fijn af te stemmen.

Twee van de woorden die opduiken in de huidverzorgingswereld zijn “ritueel” en “routine”. Zoek een willekeurig YouTube-kanaal voor beautyvloggers op en je zult waarschijnlijk een video over huidverzorgingsroutines zien. Maar nu beginnen sommige merken het woord ritueel te gebruiken om het proces van interactie met hun producten te beschrijven. Is dit gewoon een mooie marketingtactiek die is ontworpen om speciaal sprookjesstof over producten en merken te strooien, of is er meer aan de hand? Daar hebben we over nagedacht.

De woorden ritueel en routine hebben niet dezelfde betekenis, en de verschillen kunnen belangrijk zijn voor hoe u uw interactie met producten en uzelf bekijkt.

routine –

zelfstandig naamwoord – een reeks acties die regelmatig worden gevolgd; een vast programma.

bijvoeglijk naamwoord – uitgevoerd als onderdeel van een reguliere procedure in plaats van om een ​​speciale reden

Een routine impliceert een gewoonte en iets dat je de hele tijd doet. Als je een ochtendroutine hebt, is dat iets wat je de meeste dagen doet. Dat kan goed zijn voor gezonde gewoontes. Onze hersenen zijn gebaseerd op dingen die we herhaaldelijk doen – neuronen die samen vuren, verbinden zich met elkaar. Elke keer dat je een actie onderneemt, bouwt het sterkere neurale paden op, en die paden worden moeilijker te doorbreken. Dit is waarom het zo moeilijk kan zijn om van slechte gewoonten af ​​te komen, en waarom het over het algemeen tijd kost voordat een nieuwe gewoonte echt een deel van ons wordt. De hersenen moeten letterlijk nieuwe paden bouwen om te gebruiken.

ochtend natuurlijke schoonheidsroutine

Een ander aspect hiervan is dat, omdat iets gemakkelijker en meer automatisch wordt, het ook iets kan worden waar je je moeilijk bewust van kunt zijn. Als we op de automatische piloot staan, zijn we niet per se volledig aanwezig.

Heb je ooit gemerkt dat je op de snelweg reed en je afslag miste omdat je op een andere plek uitstapte? Als we niet opletten, kunnen oude patronen vast komen te zitten.

Het hebben van de juiste routines voor jou kan een krachtige manier zijn om je dagelijks leven op te bouwen, omdat het gezonde beslissingen neemt waar je niet meer mee hoeft te worstelen. De onbewuste geest is een krachtige kracht, en wanneer we een eerste poging doen om het voor ons te laten werken, kan de terugverdientijd enorm zijn.

De hersenen geven je een dopamine-hit, gewoon anticiperend op een volledig aangeleerde routine-activiteit (waar!) in plaats van achteraf, zoals wanneer je net begint. Word je enthousiast van het wassen van je gezicht? Wij doen.

Het gebrek aan opmerkzaamheid kan echter eigenzinnigheid zijn, en dat is waar ritueel kan komen.

Ritueel –

zelfstandig naamwoord – een religieuze of plechtige ceremonie bestaande uit een reeks handelingen uitgevoerd volgens een voorgeschreven volgorde

bijvoeglijk naamwoord – met betrekking tot of gedaan als een religieuze of plechtige rite

Het woord ritueel draagt ​​een heilige of speciale kwaliteit in zich, wat waarschijnlijk de reden is waarom schoonheidsmerken er recentelijk aan hebben vastgehouden. Ritueel impliceert misschien een of andere magie of verbinding met een grotere macht. Rituelen worden in de meeste religies gebruikt en in die omgevingen zijn het vaak manieren voor groepen mensen om samen te komen rond een gemeenschappelijke intentie en samen een ervaring te delen.

Vaak helpen dergelijke rituelen om intense energieën zoals vreugde, verdriet en verwondering te kanaliseren. De voorgeschreven stappen helpen ons om gevoelens aan te scherpen die moeilijk te hanteren kunnen zijn, en geven ons een routekaart. Maar ritueel vereist ook onze aanwezigheid omdat het bedoeld is om een ​​intensiteit te hebben die een routine niet heeft. Ritueel is speciaal en heilig, terwijl routine profaan is.

In wezen is ritueel een manier om energie te kanaliseren, wat betekent dat de intentie die naar het evenement wordt gebracht heel belangrijk is. Hoe we onze werktuigen neerleggen, de volgorde waarin dingen worden gedaan, de items die worden gebruikt, de woorden die worden gezegd, het tijdstip van de dag en hoe lang we aan het ritueel besteden, het kan allemaal van belang zijn. Ritueel wordt over het algemeen elke keer op dezelfde manier gedaan. Hierdoor kan het lichaam echt ontspannen terwijl de geest wegzinkt in de combinatie van speciale acties en herhaling. Het is een unieke kracht en stroom die tot stand wordt gebracht.

Zoals we hebben besproken, kan routine een automatisme worden en de enorme kracht van onze onbewuste geest benutten. Ritueel heeft het vermogen om onze bewuste geest aan te boren en daar houden we onze intentie vast.

Intentie en opmerkzaamheid ontbreken vaak in routines, en dit is waar rituelen een rol spelen om ons in staat te stellen op een alternatieve manier toegang te krijgen tot onszelf. Rituelen beïnvloeden ook onze neurologie en kunnen onze gedachten, gevoelens en gedrag veranderen, zelfs na het ritueel. Soms stelt alleen de overtuiging dat we bezig zijn met iets speciaals en genezing het lichaam in staat om extra middelen aan te boren en dienovereenkomstig te reageren. Het gebruik van speciale neurale paden die speciaal voor rituelen zijn ontwikkeld, kan onze aandacht en uitvoering verbeteren en de kans vergroten dat ons gewenste resultaat zal optreden.

Verfijnend masker voor een natuurlijk schoonheidsritueel

Ironisch genoeg zou het echter mogelijk kunnen zijn dat een “ritueel”

mij niets meer dan routine bij overmatig gebruik. De zorg die wordt besteed aan het voorbereiden en uitvoeren van rituelen is vaak te intens voor een alledaagse ervaring, tenzij we grote inspanningen leveren om echt aanwezig te blijven. Wanneer we de speciale kwaliteit uit het ritueel laten verdampen, wordt het routine.

Het wekelijks doen van een gezichtsmasker kan een mooie basis zijn voor een persoonlijk schoonheidsritueel. Je zou het elke week op een bepaalde dag en tijd kunnen doen, met een speciale kom, handdoek en muziek. Je zou een speciaal soort thee kunnen maken die je alleen gedurende die tijd elke week hebt, en een speciale etherische oliemelange verspreiden. Deze items worden dan alleen bewaard voor uw wekelijkse zelfzorgritueel. Een speciale bevestiging die is samengesteld om uw geest en lichaam in de juiste staat te brengen voor maximale ontvankelijkheid, kan voor of tijdens het aanbrengen van het masker worden gelezen.

Een uniek voordeel van een speciale activiteit als deze is dat het ritueel zelf een centrale invloed heeft, zelfs wanneer andere delen van ons leven veranderen. Het ritueel kan hetzelfde blijven door verhuizingen naar nieuwe steden, nieuwe huizen, door relaties en door levensfasen. Rituelen kunnen als een anker fungeren om ons te helpen ons in balans te voelen. Het kan enige zekerheid bieden in een onzekere wereld.

Heb je ooit gedaan wat als een ritueel zou kunnen worden beschouwd?

Wat is je bedoeling als je begint aan een ritueel dat je gebruikt?

Welke van deze concepten is volgens jou van toepassing op hoe je omgaat met schoonheid en zelfzorg?

Heb je het gevoel dat je meer van een speciale kwaliteit zou kunnen toevoegen aan de manier waarop je voor je huid zorgt?

Vertel ons wat je denkt over de concepten van rituelen versus routines in de reacties!

https://huidverzorging.vindjeviahier.nl/

https://keukens.startjenu.nl/

https://meubelwinkels.linkstapelaar.nl/

https://wonen-huis.stapweb.nl/

https://natuursteen.vindjeviahier.nl/

https://verenigde-staten.jouwpagina.nl/

https://kapper.startje.com/

https://meubels.vakantie-links.nl/

https://wellness.linkaanbod.nl/

https://make-up.zoekned.nl/

https://kapper.startze.nl/

https://kappers.zoekned.nl/

https://verlichting.linkexplorer.nl/

https://tafels.web-directory.nl/

https://stoelen.linkaanbod.nl/

https://natuursteen.linkexplorer.nl/

https://aanrechtbladen.allepaginas.nl/

https://barbecuebbq.allepaginas.nl/

https://bier.eigenpage.nl/

https://kapper.linkpaginas.nl/

https://kappers.pagina.nu/

https://make-up.verzamelgids.nl/

https://caravan.linkaanbod.nl/

https://woonwinkel.startmee.nl/

https://meubel.startvesting.nl/

https://kapper.leukeinfo.nl/

https://wellness.startkwartier.nl/

https://tafels.bestevanhetnet.nl/

https://sauna.verzamelgids.nl/

https://haar.uitgeplozen.nl/